Pomerančové madlenky v čokoládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančové madlenky v čokoládě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60673 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Kypřící prášek do pečiva |
120 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 ks | Pomeranč |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | žloutek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 158,7mg |
Draslík | 39,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek do pečiva, Pomeranč nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančové madlenky v čokoládě postup přípravy receptu:
1 | Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. |
2 | Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a 100 g rozpuštěného másla. |
3 | Poté vmícháme i mouku smíchanou s práškem do pečiva. |
4 | Naplníme formičky na pracny (které vymažeme) a pečeme na 185 °C asi 13 minut. |
5 | Až trochu vychladnou, namáčíme je z horní strany do čokolády, kterou jsme rozpustili s 20 g másla. |
Poznámka
Čokoládu volíme co nejkvalitnější. Do rozpuštěné čokolády můžeme vymačkat trochu pomerančové šťávy.