Karamelová poleva na větrníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelová poleva na větrníky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60924 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 250g |
---|---|
Cholesterol | 220,0mg |
Draslík | 5,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelová poleva na větrníky postup přípravy receptu:
1 | Cukr vsypeme do kastrolu a necháme zvolna karamelizovat. |
2 | Když je karamel zlatavý, přilijeme smetanu a mícháme dohladka a dohusta. |
3 | Málo hustou polevu zvolna vyvařujeme, do příliš husté polevy přilijeme trochu smetany. |
Poznámka
Polevou přeléváme větrníky, po ztuhnutí polevy zákusky podáváme.