Fazolový hrnec Tex-Mex - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový hrnec Tex-Mex
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61136 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
4 ks | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
180 g | Fazole bílé sterilované |
180 g | Fazole červené sterilované |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
800 g | Rajčata loupaná celá |
200 g | Seitan |
1 polévková lžíce | Sirup cukerný |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 865,2mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 47,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Fazole bílé sterilované, Fazole červené sterilované, Kmín celý, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sirup cukerný, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčata loupaná celá, Seitan nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový hrnec Tex-Mex postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozehřátém olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a seitan. Vmícháme rajčatový protlak, znovu osmahneme, přidáme konzervovaná rajčata, hořčici a sirup. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 15 minut. |
2 | Oboje fazole vlijeme do síta, propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Fazole potom přidáme do hrnce asi 10 minut před koncem vaření. Pokrm nakonec dochutíme kmínem, solí a pepřem. |
3 | Při podávání přidáme do každé porce podélně překrojené brambory (vařené ve slupce a oloupané). Ozdobíme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Můžeme použít ostřejší druh hořčice.