Toasty s pěnou z kuřecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s pěnou z kuřecích jater
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61295 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Ančovičky konzervované |
1 ks | Bageta |
1 ks | Cibule |
250 g | Játra kuřecí |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 234,8mg |
Draslík | 402,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bageta, Cibule, Játra kuřecí, Kapary sterilované, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s pěnou z kuřecích jater postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli. Přidáme kapary a ančovičky. Do základu dále přidáme kuřecí játra a přilijeme víno. Chvíli restujeme, játra mají zůstat měkká a uvnitř lehce růžová. Vše potom rozmixujeme tyčovým mixerem. |
2 | Bagetu nakrájíme na 8 plátků, které pečeme ve vyhřáté troubě asi 5 minut dokřupava. |
3 | Opečené plátky potřeme játrovou pěnou a můžeme ozdobit kapary. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme ančovičky naložené v soli.