Linguine s krevetami a cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s krevetami a cuketou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61305 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Česnek |
2 ks | Cuketa |
1 ks | Feferony |
300 g | Krevety tygří - loupané |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
400 g | Těstoviny Linguine |
100 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 71,9mg |
Vláknina | 466,5mg |
Vitamín A | 55,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Feferony, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Linguine s krevetami a cuketou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme celou hlavičku česneku rozmáčknutou v dlani. |
3 | 4 krevety ponecháme celé. Hlavičky zbylých krevet zmáčkneme a šťávu z nich vymačkáme přímo do pánve s česnekem. Potom hlavičky vhodíme na několik minut do pánve a vyjmeme. Do pánve přidáme nakrájené krevety, celé krevety a nakrájené cukety. Z pánve odstraníme česnek a přilijeme bílé víno. Krátce povaříme a vhodíme feferonku. |
4 | Nakonec do pánve přidáme uvařené těstoviny a promícháme je s omáčkou. |
5 | Při podávání ozdobíme každou porci celou krevetou a nasekanou petrželkou. |