Hovězí oháňka s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 240 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí oháňka s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 240 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 220 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61316 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1000 g | Hovězí oháňka |
1 ks | Mrkev kořen |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1000 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 617,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 332,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hovězí oháňka, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí oháňka s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí oháňku předem namočíme do hrnce s vodou. |
2 | Potom vodu osolíme a k masu v hrnci přidáme očištěnou, nakrájenou mrkev, 1 cibuli a svazek bylinek. Vaříme až 2 hodiny, maso půjde lépe od kosti. Pěnu tvořící se na povrchu pravidelně sbíráme. Měkké maso scedíme. |
3 | V jiném vyšším hrnci rozpálíme olivový olej, na něj vsypeme slaninu nakrájenou na kostičky a necháme rozpustit. Přidáme nakrájenou cibuli, rozmáčknuté stroužky česneku a krátce osmahneme. Na základ dáme vařené maso a přilijeme víno, které se bude zvolna odpařovat. Když bude víno zcela odpařené, dáme do hrnce loupaná rajčata a podle potřeby přilijeme masový výar. Pod pokličkou vše vaříme ještě 1-1,5 hodiny. Potom přidáme na proužky nakrájený řapíkatý celer a povaříme ještě asi 10 minut. Stroužky česneku odstraníme. |
4 | Maso osolíme, rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou. |