Pečená perlička s cibulkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená perlička s cibulkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61317 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
10 ks | Cibule sterilovaná |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Perlička |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno červené |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 274,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 10,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibule sterilovaná, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Perlička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená perlička s cibulkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou perličku rozporcujeme, prsa a stehna dáme stranou, ze zeleniny a zbylého masa uvaříme vývar, který zredukujeme na hustou šťávu. |
2 | Prsa a stehna osolíme a orestujeme po obou stranách na pánvi na másle. Nejdříve opékáme stranu s kůží, celkem restujeme asi 4 minuty (2 minuty z každé strany.) Maso potom vložíme na pekáč do středně vyhřáté trouby, přidáme kousek másla a pečeme jen několik minut. |
3 | Na pánev s tukem po perličce dáme nakládané cibulky, mírně je orestujeme, zalijeme vínem a 2 lžícemi zredukované šťávy z vývaru. |
4 | Pečené maso upravíme na talíře spolu s cibulkami a šťávou. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme malé nakládané cibulky.