Mandlový dezert s čokoládovo-sýrovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlový dezert s čokoládovo-sýrovým krémem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61409 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Koláčový korpus | |
---|---|
60 g | Mandle |
60 g | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
140 g | Sušenky Club - máslové |
Na vytření formy | |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Náplň | |
200 g | Čokoláda bílá |
200 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
190 g | Smetana zakysaná 14% |
250 g | Sýr Lučina - termizovaný |
250 g | Sýr Ricotta |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 128,9mg |
Draslík | 328,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 265,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Med včelí, Čokoláda bílá, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Sušenky Club - máslové, Máslo čerstvé, Kokos - mletý (Kopra), Smetana zakysaná 14%, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlový dezert s čokoládovo-sýrovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve upečeme koláčový korpus: troubu předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu vytřeme máslem, na dno položíme pečící papír. Do mixéru nalámeme sušenky a nasypeme rozdrcené loupané mandle. Směs rozmixujeme téměř najemno, poté ji vysypeme ji do mísy, přidáme rozehřáté máslo, mléko a tekutý med. Pomocí prstů směs spojíme, až bude mít konzistenci jemné drobenky. Na pomoučeném vále vypracované těsto rozválíme, opatrně ho přeneseme do koláčové formy, těstem pokryjeme i boky formy. Korpus pečeme 20 minut. Pak ho vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Troubu snížíme na 160°C. |
2 | V míse rozetřeme čerstvý sýr Lučinu, Ricottu a cukr. Přidáme zakysanou smetanu, vejce a znovu směs důkladně utřeme dohladka. Směs rozdělíme do dvou misek. |
3 | Bílou a hořkou čokoládu - každou zvlášť - rozpustíme ve vodní lázni. Bílou čokoládu smícháme s jednou polovinou sýrového krému a hořkou čokoládu s druhou polovinou krému. Na vychladlý korpus nejdříve nalijeme nejdříve bílou směs, kterou posypeme strouhaným kokosem, který přelijeme krémem z hořké čokolády. Formu s korpusem položíme na plech a zalijeme ho horkou vodou do 2/3 výšky formy. Pečeme dalších 30 minut při teplotě 160°C. Upečený koláč necháme vychladnout, potom nakrájíme na porce a podáváme. |
Poznámka
Dezert můžeme dozdobit například čerstvým lesním ovocem (maliny, borůvky, ostružiny).