Perníčky zdobené mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníčky zdobené mandlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61464 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Anýz mletý |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
250 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
100 g | Med včelí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
3 ks | Vejce slepičí |
50 g | Vepřové sádlo škvařené |
Na potření a ozdobení | |
30 g | Mandle |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 60,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 113,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Citronová kůra, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Med včelí, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perníčky zdobené mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní ploše smícháme prosátou mouku s moučkovým cukrem. Přidáme prosáté mleté koření a jedlou sodu. Promícháme a přilijeme med smíchaný s vejci, tekutým medem a sádlem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme těsto, které necháme nejméně 2 hodiny odpočinout v chladu. |
2 | Těsto potom ještě propracujeme a rozválíme na plát silný asi 3mm. Vykrajujeme jednoduché tvary perníčků, např. srdíčka nebo kolečka. |
3 | Perníčky urovnáme ne plech vyložený pečicím papírem, na povrchu je potřeme rozšlehaným vejcem a do těsta vmáčkneme poloviny oloupaných mandlí. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme perníčky vychladnout. |