Recept

Košíčky s dýňovou náplní a sněhovou čepicí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61583

Ingredience

Na vytření
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
95 g Cukr moučkový
20 g Maizena - kukuřičný škrob
115 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na pomoučení válu
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
Náplň
110 g Cukr moučkový
220 g Dýně sterilovaná
1 špetka Kardamom
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 špetka Zázvor mletý
Sníh
100 g Cukr moučka
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 170kJ
9% Sacharidy 31 g
22% Tuky 17 g
8% Sodík 162 mg
6% Bílkoviny 3 g

Košíčky s dýňovou náplní a sněhovou čepicí postup přípravy receptu:

1

Formičky ve tvaru hladkých košíčků vytřeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. V míse vyšleháme měkké máslo s cukrem a vejcem do pěny. V druhé míse smícháme prosátou mouku s Maizenou (kukuřičným škrobem) a špetkou soli. Sypkou směs postupně zamícháme do pěny, až vznikne hladké, polotuhé těsto. Ještě jednou ho propracujeme na pomoučeném vále. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na 1 hodinu do lednice odpočinout.

2

Troubu si předehřejeme na 180°C. Ztuhnuté těsto vyválíme na pomoučeném vále o síle asi 5-6mm, vykrojíme 8 dílů asi o 2cm větší, než jsou formičky. Formičky vyložíme těstem, dáme je na plech a do trouby. Pečeme je 10 minut dozlatova. Po upečení je vyklopíme z formiček, necháme vychladnout a dáme je na mísu.

3

Náplň s kompotovanou dýní: dýni scedíme a necháme okapat. V míse vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, kterou okořeníme špetkou skořice, kardamomu, zázvoru, muškátovým oříškem a solí. Nakonec do pěny zlehka zamícháme na malé kostičky dýni.

4

Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do rendlíku dáme vodu s cukrem, promícháme a přivedme k varu. Jakmile cukr začne bublat, rendlík odstavíme z plotny a horký cukr přimícháme k bílkům. Elektrickým ručním šlehačem, při vyšších obrátkách, šleháme sníh do vychlazení.

5

Košíčky naplníme dýňovým krémem, sníh dáme do cukrářského sáčku a každý košíček bohatě ozdobíme sněhem. Dobrou chuť.

Poznámka

Sníh na košíčkách můžeme zlehka opálit letovací lampou nebo použít gril.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept