Domácí malinová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí malinová zmrzlina
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61599 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
25 ml | Citrónová šťáva |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
15 ml | Likér malinový |
350 g | Maliny |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Šlehačka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr moučka |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Na ozdobu | |
60 g | Maliny |
3 polévková lžíce | Mandle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 45,8mg |
Draslík | 202,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 22,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Maliny, Vaječný bílek slepičí, Maliny, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér malinový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Cukr moučka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí malinová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Maliny rozmačkáme nebo rozmixujeme, pak je prolisujeme, aby v malinovém pyré nebyla zrníčka. |
2 | Čerstvá vejce, která mají pokojovou teplotu, rozklepneme, pečlivě si oddělíme bílky a žloutky zvlášť (ty odložíme). Misku s bílky posadíme do hrnce s horkou vodou, k bílkům přisypeme cukr, přidáme citrónovou šťávu a nad parou vyšleháme tuhý sníh (šleháme přibližně 7-10 minut. Poté mísu sundáme z hrnce a dále sníh šleháme do vychladnutí. V míse vyšleháme smetanu s 1 lžicí cukru an tuhou šlehačku. |
3 | Do sněhu přimícháme malinové pyré, likér a šlehačku. Hotový malinový krém dáme do ozdobné hlubší mísy, zakryjeme ji a dáme do mrazničky minimálně 5 hodin. |
4 | Před podáváním omyjeme a osušíme maliny. V teflonové pánvi nasucho opražíme oloupané mandle. |
5 | Malinovou zmrzlinu vyklopíme na mísu, ozdobíme malinami, praženými mandlemi a podáváme. |