Oříšková srdíčka s citronovou glazurou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oříšková srdíčka s citronovou glazurou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61654 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
120 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
200 g | Ořechy lískové |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na rozválení | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
50 g | Ořechy lískové |
Glazura | |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 111,1mg |
Draslík | 182,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 135,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Ořechy lískové, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Ořechy lískové, Citronová šťáva, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oříšková srdíčka s citronovou glazurou postup přípravy receptu:
1 | Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a tolik mletých lískových oříšků (asi 200g), aby vzniklé vypracované těsto nebylo příliš tuhé. |
2 | Pracovní plochu posypeme zbylými oříšky a moučkovým cukrem. Těsto na ploše rozválíme na plát silný 5mm a vykrájíme z něj srdíčka. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem. |
3 | Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme částečně vychladnout. |
4 | Glazura: V misce smícháme moučkový cukr s citronovou šťávou. |
5 | Ještě mírně teplé cukroví glazurou potřeme. |