Jemné máslovo-ořechové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné máslovo-ořechové řezy
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61679 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Na vytření plechu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Ořechové těsto | |
200 g | Cukr krupice |
3,5 polévková lžíce | Káva instantní |
3 kávová lžička | Kypřící prášek do pečiva |
200 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
55 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Kávový krém | |
260 g | Cukr moučkový |
3 kávová lžička | Káva instantní |
200 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Na ozdobu | |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
200 g | Ořechy vlašské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 151,3mg |
Draslík | 242,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 118,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Káva instantní, Ořechy vlašské, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Káva instantní, Voda pitná, Kakao - prášek, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné máslovo-ořechové řezy postup přípravy receptu:
1 | Plech na pečení vytřeme máslem a vyložíme pečícím papírem. 3.5 lžíce instantní kávy v hrnečku smícháme s 1 lžicí vroucí vody na hustou pastu. Do mísy prosejeme hladkou mouku s práškem do pečiva a solí. Troubu si předehřejeme na 180°C. |
2 | V míse vyšleháme elektrickým šlehačem máslo s cukrem do pěny. Pak k němu, za stálého šlehání, přidáme postupně 4 vejce. Vejce přidáváme vždy, když to předešlé je vyšlehané. Nakonec zašleháme po lžičkách kávovou pastu. Vařečkou do kávové směsi zamícháme posekané ořechy, mléko a připravenou mouku. Dobře promíchané těsto nalijeme na plech, široký nožem uhladíme povrch a dáme do trouby péct. Korpus pečeme 20-25 minut dozlatova. Párátkem zjistíme, jestli je korpus upečený. Po upečení ho necháme vychladnout, pak ho překrojíme na 2 poloviny. Jednu polovinu necháme na plechu, druhou opatrně dáme na plochou mísu vyloženou pečícím papírem. |
3 | Mezitím, než korpus úplně vychladne, si připravíme kávový krém: znovu v hrnečku smícháme 3 lžičky instantní kávy s 1 lžicí vroucí vody a vymícháme ji na pastu. Do hlubší mísy si dáme kousky změklého másla a moučkový cukr. Elektrickým šlehačem vyšleháme nadýchaný krém, ke konci šlehání přidáme po lžičkách připravenou kávu a důkladně ji zašleháme. Polovinu korpusu natřeme 1/2 krému a zakryjeme ho druhou polovinou korpusu z plechu. Ze zbylého krému si dáme do zdobícího potravinářského sáčku asi 4 vrchovaté krému na ozdobu. Zbytkem krému potřeme povrch korpusu, který poprášíme kakaem, dozdobíme ho krémem a půlkami vlašských ořechů. Mísu s ozdobeným korpusem dáme do chladničky minimálně na 2 hodiny. |
4 | Před podáváním širokým nožem nakrájíme řezy ve tvaru obdélníků, poklademe je na servírovací talířky a servírujeme. |