Andaluské gaspačo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Andaluské gaspačo
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6171 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
5 ks | Chléb toastový |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 190g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibule, Ocet vinný, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Andaluské gaspačo postup přípravy receptu:
1 | Odkrojíme kůrku z toastového chleba, nakrájíme na kostičky a dáme do mixéru. |
2 | Přidáme vodu, nakrájená rajčata, papriky, cibulky, česnek, olivový olej, vinný ocet, sůl a rozmixujeme. |
3 | Podáváme s pečivem. |