Čokoládový krém s kávovými zrny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový krém s kávovými zrny
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61786 |
Kategorie: | Vánoční cukroví |
Ingredience
250 g | Čokoláda hořká |
2 kávová lžička | Káva instantní |
50 g | Kávová zrna v čokoládě |
2 polévková lžíce | Likér kávový |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Piškoty dětské kulaté |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 153,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 12,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Káva instantní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Piškoty dětské kulaté, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kávová zrna v čokoládě, Likér kávový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový krém s kávovými zrny postup přípravy receptu:
1 | Smetanu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Přidáme instantní kávu a nalámanou čokoládu. Vše dobře promícháme, aby se čokoláda úplně rozpustila. Potom vmícháme kávový likér a směs vychladíme. |
2 | Do vychladlé směsi zašleháme máslo. |
3 | Čokoládovým krémem naplníme cukrářský sáček s trubičkou a krém ozdobně naneseme na kulaté piškoty (nebo na sušenky či linecká kolečka). Navrch vždy položíme kávové zrno v čokoládě. |
4 | Cukroví necháme v chladu. |