Králík po normandsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík po normandsku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6180 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Calvados |
1 kg | Jablka |
1 ks | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 152,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Králičí maso, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík po normandsku postup přípravy receptu:
1 | Králíka bez hlavy naporcujeme na 6-8 dílů. Poté maso krátce osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Přilijeme calvados a oflambujeme. Ochutíme solí a pepřem, podlijeme vínem, snížíme teplotu a necháme dusit. |
2 | Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme k masu, zakryjeme a dusíme doměkka cca 40min. Před koncem dušení vyjmeme maso, do omáčky přidáme máslo a smetanu, dochutíme solí a pepřem, vrátíme maso a ještě krátce prohřejeme. |