Loupání rajčat, meruněk, nektarinek a broskví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 3 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Loupání rajčat, meruněk, nektarinek a broskví
Celkový čas: | 3 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61940 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Broskve |
1 ks | Nektarinka |
1 ks | Rajčata |
1 ks | Meruňka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 732,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Nektarinka, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meruňka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Loupání rajčat, meruněk, nektarinek a broskví postup přípravy receptu:
1 | Pokud potřebujeme oloupat rajče, vždy ho ponoříme do misky s horkou vodou, po 30 sekundách ho vyjmeme a zchladíme pod studenou tekoucí vodou. Pak slupku na rajčeti oloupeme, rajče rozkrojíme a lžičkou vydlabeme semínka a dužinu podle potřeby nakrájíme. |
2 | Broskev, meruňku a nektarinku omyjeme pod studenou vodou, nejdříve nakrojíme slupku do tvaru malého kříže, pak ovoce ponoříme do misky s horkou vodou na 30-60 sekund. Poté ovoce vyjmeme z horké vody a oloupeme. Rozkrojíme je na poloviny a vyjmeme pecky. |
Poznámka
Takto loupeme rajčata a ovoce především pro děti (i kojené) ve věku do 1 roku, nebo v případě přípravy pyré, kaše..