Recept

Pečená treska s bylinkami a pomerančovou šťávou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61946

Ingredience

130 g Filé rybí
12 g Kukuřičné lupínky Natural
15 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej kokosový
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pomeranč červený
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
20 g Sýr Gouda 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 689kJ
0% Sacharidy 1 g
14% Tuky 11 g
0% Sodík 2 mg
54% Bílkoviny 30 g

Pečená treska s bylinkami a pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180°C. Omyté a osušené rybí filé (treska) vložíme do malé zapékací misky, kterou jsme vytřeli olejem. Omytý sladký pomeranč rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu. Nastrouháme si do misky tvrdý sýr. Kukuřičné lupínky Natural dáme do igelitového sáčku a válečkem je rozmačkáme. Malou snítku petrželové natě a malou snítku rozmarýnu omyjeme a vodu setřepeme.

2

Na rybí filé položíme bylinky, posypeme sýrem, lupínky, pokapeme pomerančovou šťávou (70ml) a na povrch poklademe tenké plátky másla. Mísu zakryjeme a dáme do trouby. Pokrm pečeme doměkka přibližně 18-20 minut.

3

Upečenou rybu rozdělíme na 2 díly - porci, kterou budeme podávat hned, si rozmačkáme vidličkou. Druhou porci po vychladnutí odložíme do lednice.

Poznámka

Zapečené filé je určeno dětem ve věku od 7-9 měsíce. Tresku můžeme nahradit filetem z hejka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept