Vařená treska se sýrovo-špenátovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená treska se sýrovo-špenátovou omáčkou
Vařená treska se sýrovo-špenátovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62016 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Vařená treska | |
---|---|
200 g | Aljašská Treska filé LIDL |
1 ks | Bobkový list |
1 kávová lžička | Citrónová šťáva |
2 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
600 ml | Voda pitná |
Vařený špenát | |
110 g | Baby špenát |
500 ml | Voda pitná |
Sýrová omáčka pro děti [61939] | |
7,5 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko plnotučné |
7,5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 184,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 210,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Nové koření celé, Tymián čerstvý, Voda pitná, Baby špenát, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Aljašská Treska filé LIDL, Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená treska se sýrovo-špenátovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filety z tresky bez kostí a kůže omyjeme. V kastrólku přivedeme k varu vodu, vložíme do ní filety tresky, přidáme bobkový list, nové koření, omytou snítku petržele, tymiánu a citrónovou šťávu. Vodu přivedeme k varu a tresku pomalu vaříme doměkka přibližně 8-10 minut. Poté ji vyjmeme děrovanou naběračkou a po mírném vychladnutí ji vidličkou rozebereme, případné kosti odstraníme. |
2 | Připravíme si špenát a sýrovou omáčku: v kastrólku přivedeme vodu do varu. Dobře omyté listy špenátu ponoříme na 2-3 minuty do vroucí vody, pak je sítem vyjmeme, necháme odkapat a vychladlé špenátové listy pokrájíme na velmi drobné kousky. Drobné kousky ryby a špenátu zamícháme do teplé sýrové omáčky a podáváme. |
3 | Sýrová omáčka pro děti [61939]: |
4 | Tvrdý kvalitní sýr nastrouháme na jemném struhadle. V pánvičce s nepřilnavým dnem si rozehřejeme máslo, přidáme do něj lžíci hladké mouky a mícháme při mírnější teplotě 1-1.5 minuty. Jakmile se z mouky začne tvořit hustá kaše, opatrně přimícháme mléko a za stálého míchání pomalu vaříme asi 4-6 minut. Směs nám zhoustne a bude hladká. Poté do ní vmícháme nastrouhaný sýr. Jakmile se roztaví, omáčka je hotová. |
Poznámka
Tresku se sýrovou omáčkou podáváme dětem ve věku od 9-12 měsíců.