Masopustní koblihy II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masopustní koblihy II
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62089 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr moučkový |
40 g | Droždí |
150 g | Marmeláda meruňková |
80 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
600 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 234,7mg |
Draslík | 127,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 260,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Droždí, Olej rostlinný, Rum, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masopustní koblihy II postup přípravy receptu:
1 | Z části vlažného mléka (100ml), 20g cukru, rozdrobeného droždí a 80g mouky umícháme kvásek. |
2 | V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem. Přidáme žloutky, osolíme a mícháme do pěny. Potom přilijeme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, přidáme vzešlý kvásek a vsypeme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout. |
3 | Těsto rozválíme na plát silný asi 1cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka na polovině těsta. Do středu koleček naneseme marmeládu, přiklopíme zbylým těstem a znovu skleničkou vykrojíme už naplněná kolečka. Necháme chvíli kynout. |
4 | Koblihy smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách dozlatova. |
Poznámka
Můžeme použít i jinou marmeládu.
Moc dobrý recept, rozpis perfektně sedí. Nemusela jsem nic přidávat ani ubírat, jen bych příště vyměnila množství citronové šťávy a rumu, rumu bych dala ty 4 lžíce, citronové šťávy stačí 2. Plnila jsem meruňkovým džemem, na Masopust si jiný ani neumíme představit. Na běžné koblihy během roku stačí i jahodový. Hodnotím kladně a doporučuju vyzkoušet.