Zdravý recept

Pikantní těstoviny s hříbky na víně, s pórkem a luštěninami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62132

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Chilli paprička
400 g Fazole bílé sterilované
100 g Kukuřice cukrová nakládaná
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
100 ml Zeleninový bujón
Vařené těstoviny
1 kávová lžička Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny mušle
3 l Voda pitná
Namočené sušené hříbky
20 g Houby sušené
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 194kJ
27% Sacharidy 97 g
8% Tuky 6 g
18% Sodík 352 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pikantní těstoviny s hříbky na víně, s pórkem a luštěninami postup přípravy receptu:

1

Omyté sušené hříbky v misce zalijeme vodou a necháme je namočené asi 20 minut před vařením. Očištěný a umytý mladý pórek (hlavně bílou část) pokrájíme na tenké nudličky. Konzervované bílé fazole a cukrovou kukuřici scedíme a necháme okapat.

2

Čerstvé lístky rozmarýnu a bazalky omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka a papričku posekáme nadrobno.

3

Hříbky scedíme, ale vodu z nich zachytíme. V hlubším hrnci rozehřejeme olivový olej, na něm si za stálého míchání zpěníme pórek (smažíme ho asi 4 minuty), přidáme k němu hříbky, promícháme a smažíme 1 minutu. Poté přilijeme bílé víno, 50ml ze sušených hub, horký zeleninový bujón a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme fazole, cukrovou kukuřici, bylinky, chilli papričku, směs promícháme, dochutíme solí, pepřem a pomalu vaříme 6-7 minut.

4

Ve větším hrnci si přivedeme vodu k varu, osolíme ji a jakmile začne voda vřít, nasypeme do ní těstoviny ve tvaru mušlí. Vaříme je podle receptu na těstovinách, dáváme pozor, aby se nepřevařily, ale byly al dente (vaříme je přibližně 6-8 minut podle druhu). Poté mušle scedíme, necháme odkapat a přidáme je do hrnce k ostatním ingrediencím. Vše budeme ještě míchat a vařit 1 minutu, pak hned horké těstoviny servírujeme. Dobrou chuť.

Poznámka

Rada: aby těstoviny italského typu byly uvařené al dente, vaříme je o minutu méně, než je uvedeno v návodu. Mělo by se to týkat i českých těstovin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept