Hovězí maso na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na rajčatech
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62222 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
160 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
100 g | Rajčata |
20 g | řepkový olej |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 46,4mg |
Draslík | 187,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 462,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Protlak rajčatový sterilovaný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, řepkový olej mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme. |
2 | Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a opečeme je. |
3 | Podlijeme vodou, přidáme rajský protlak a dusíme doměkka. |
4 | Maso vyjmeme a šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, rozmíchanou ve studené vodě. |
5 | Přidáme omytá, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata a vše provaříme. Podle chuti dosolíme. |
6 | Maso vrátíme zpět a znovu ho prohřejeme. |
Poznámka
Voda na podlití - dle potřeby. Můžeme podávat s houskovými, nebo karlovarskými knedlíky, ale i s těstovinami nebo rýží.