Bramborová omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová omeleta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 6223 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,5 dl | Mléko polotučné |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 501,1mg |
Draslík | 786,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 567,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová omeleta postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme v slupce, scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo na hranolky. |
2 | Na rozehřátém sádle zpěníme očištěnou drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené brambory, opečeme a posypeme nakrájenou petrželovou natí. Brambory rozvrstvíme na pánev a posypeme nastrouhanou šunkou, potom rozšlehámne vejce se solí, s mletým pepřem a mlékem a zalijeme a necháme ztuhnout. |