Zdravý recept

Mořský okoun pečený na víně s čerstvým fenyklem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 57 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 37 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62238

Ingredience

750 g Brambory
1 ks Cibule
1 ks Fenykl čerstvý
50 g Kapary sterilované
25 g Máslo čerstvé
100 g Olivy zelené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
200 ml Vývar rybí
Ryba
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 ks Okoun mořský
0,5 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 239kJ
11% Sacharidy 38 g
14% Tuky 10 g
71% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 9 g

Mořský okoun pečený na víně s čerstvým fenyklem postup přípravy receptu:

1

Očištený a omytý velký fenykl nakrájíme na tenké plátky, jemné fenyklové lístky potrháme a odložíme. Masitá zralá rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Kapary z nálevu promyjeme v sítku a necháme okapat. Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Očistíme si velkou cibuli (nebo 2 menší) a pokrájímme ji na tenké plátky.

2

Vykuchané mořské okouny zbavené šupin omyjeme, osušíme, posypeme solí, drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem.

3

Troubu si předehřejeme na 200°C. Pekáč s máslem položíme na plotnu, jakmile je máslo rozehřáté, osmažíme na něm cibuli téměř dozlatova, (smažíme přibližně 5 minut), přidáme pokrájené brambory, 1/2 nakrájených plátků fenyklu, rajčata, směs promícháme, zalijeme ji bílým suchým vínem a vaříme asi 7 minut, pokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Poté přelejeme brambory rybím vývarem, přimícháme vypeckované olivy, kapary a znovu vše promícháme. Celý povrch pokryjeme druhou polovinou plátků z fenyklu s drobnými lístky. Směs posypeme solí, čerstvě pomletým pepřem, na ni položíme oba okouny a dáme do středu trouby. Okouny pečeme 30 minut, během pečení okouny opatrně obrátíme.

4

Na velkou servírovací mísu položíme upečené okouny, obložíme je upečenou zeleninou, okouny i zeleninu polejeme výpekem a hned horké servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept