Recept

Štika na slanině, cibuli a víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62333

Ingredience

1 polévková lžíce Citrónová šťáva
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Štika obecná
Ingredience k pečení
2 ks Cibule
1 ks Citrony
55 g Máslo čerstvé
70 g Slanina vepřová
100 ml Víno bílé
Na ozdobu
1 ks Citrony

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 734 kcal
Kilojoule 3 072kJ
3% Sacharidy 12 g
33% Tuky 25 g
17% Sodík 346 mg
206% Bílkoviny 116 g

Štika na slanině, cibuli a víně postup přípravy receptu:

1

Očištěnou, vykuchanou a omytou štiku (1kg bez hlavy a ocasu) osušíme a nakrájíme na podkovy. Maso pokapeme citrónovou šťávou (1 lžíce) a odložíme do chladu na 1 hodinu odležet.

2

Očištěné cibule pokrájíme na tenké plátky. Chemicky neošetřené citróny omyjeme a jeden citrón nakrájíme na kolečka, druhý rozkrájíme na čtvrtky, které odložíme na ozdobu. Kvalitní slaninu nakrájíme na plátky. Odleželé rybí maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým kořením a drceným kmínem. Troubu si předehřejeme na 200°C

3

V pekáči na plotně rozehřejeme plátky slaniny. Když pustí tuk a začne se smažit, přidáme máslo, když se rozehřeje, vložíme na omastek se slaninou podkovy ze štiky. Štiku posypeme kuličkami nového koření a přidáme bobkové listy. Obložíme ji plátky cibule a citrónu. Pekáč zakryjeme poklicí a vložíme ho do středu trouby. Pečeme 10 minut, pak rybu polijeme vínem a pod poklicí ji dopečeme dalších 10 minut. Horké porce dáme na talíře, obložíme je upečenou cibulí a plátky slaniny, polijeme výpekem, ke každé porci přiložíme čtvrku citrónu a hned servírujeme.

Poznámka

Ke štice podáváme vařenou rýži nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept