Krůtí prsa pečená s bramborami a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa pečená s bramborami a smetanou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62344 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1,5 kg | Brambory |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Krůtí prsa | |
---|---|
1 kg | Krůtí prsa |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
Na vymaštění a zalití | |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 75,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Kmín drcený, Sůl, Pepř bílý, Sůl, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krůtí prsa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí prsa pečená s bramborami a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na plátky silné do 5mm. Omytá krůtí prsa osušíme, podélně rozkrojíme, zlehka je naklepeme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem z obou stran. |
2 | Pekáček vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/3 pokrájených syrových brambor, osolíme je, posypeme nadrobno posekanými omytými lístky bazalky. Na brambory poklademe 2 plátky masa, na maso poklademe 2/3 plátků brambor, znovu je osolíme a posypeme kmínem. Znovu na ně položíme zbývající plátky masa, zakryjeme je 3/3 plátků brambor, které osolíme a posypeme bazalkou. Celý povrch brambor přelijeme smetanou, pekáček zakryjeme a vložíme do středu trouby péct. Brambory s masem pečeme přibližně 60 minut, povrch brambor a okraje by měly být upečené do zlatova až zlatohněda. Podáváme je horké. |