Recept

Přírodní vepřové plátky s čerstvými hřiby

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62353

Ingredience

500 ml Bujón houbový
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
650 g Vepřová kýta
Na zahuštění a dochucení
0,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
2 špetka Sůl
100 ml Voda pitná
Přírodní vepřové plátky s čerstvými hřiby
200 g Hříbky čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 757 kcal
Kilojoule 3 168kJ
7% Sacharidy 26 g
76% Tuky 57 g
20% Sodík 406 mg
64% Bílkoviny 36 g

Přírodní vepřové plátky s čerstvými hřiby postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté čerstvé hříbky pokrájíme na silnější plátky. Omyté a osušené plátky z vepřové kýty zlehka naklepeme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Obalíme je v hladké mouce a zprudka je orestujeme v hlubší pánvi z obou stran po 2 minutách na rozpáleném oleji.

2

Přidáme hříbky, kmín, promícháme a zalijeme houbovým bujónem. Pod pokličkou maso dusíme doměkka přibližně 35-40 minut.

3

Před dokončením ve skleničce rozmícháme 1/2 lžíce Maizeny (kukuřičného škrobu) v 1dl vody. Za stálého míchání přilijeme potřebné množství Maizeny do omáčky, vaříme 1 minutu a pánev s masem odstavíme z plotny. Podle chuti dosolíme a hned servírujeme.

Poznámka

Houbový bujón uvaříme podle návodu. Tip na přílohu: vařené brambory, bramborová kaše nebo dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept