Jednoduchý recept

Velikonoční kůzlecí pečínka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62375

Ingredience

220 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl
8 stroužek Česnek
2 kg Kůzlečí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 397kJ
1% Sacharidy 4 g
48% Tuky 36 g
58% Sodík 1 g
196% Bílkoviny 110 g

Velikonoční kůzlecí pečínka postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 160°C. Kýtu z kůzlete očistíme od blan, omyjeme ji a osušíme. Celou hlavičku česneku (asi 8 stroužků) očistíme, stroužky prolisujeme a promícháme se solí. Slaninu nakrájíme na plátky.

2

Celou kýtu potřeme utřeným česnekem, vložíme ji do pekáče na 1/2 plátků slaniny, povrch kýty pokryjeme 2/2 plátků ze slaniny. Pekáč zakryjeme poklicí a vložíme na spodní rošt do trouby. Maso budeme péct pomalu 3-4 hodiny. 1 -2 za hodinu ho polijeme výpekem a otočíme. Přibližně 10-15 minut před dopečením troubu zapneme na 200°C, poklici odebereme a maso pečeme do zlatohněda.

3

Kůzlecí pečínku naporcujeme a hned podáváme.

Poznámka

Tip na přílohu: bramborový knedlík a dušený špenát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept