Rychlé hovězí svíčkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé hovězí svíčkové řezy
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62442 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
4 plátek | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 85,4mg |
Draslík | 702,2mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé hovězí svíčkové řezy postup přípravy receptu:
1 | Omytý a osušený špalíček hovězí svíčkové (dobře odleželé) nakrájíme na špalíčky silné 4-5cm. Roztlučeme je trochu pěstí, upravíme je do kulatějšího tvaru a obalíme dlouhým proužkem slaniny, který můžeme přichytit párátkem. Špalíčky masa z každé strany osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. |
2 | Těžší litinovou pánev pořádně rozehřejeme, po dně rozetřeme 1 lžíci oleje a bifteky zprudka orestujeme, z každé strany po 1 minutě - takto získáme "krvavé bifteky". Opravdu je důležité, aby byla pánev dobře rozehřátá. |
3 | Hotové bifteky vyjmeme z pánve, necháme je 1-2 minuty odpočinout, odebereme párátka a můžeme servírovat. |
Poznámka
Rada: Když při restování snížíme teplotu a budeme je restovat z každé strany 4 minuty, pod pevnou kůrkou bude růžové maso - měly by být zcela propečené. Takto hotové bifteky necháme před servírováním 5 minut odpočinout. Příloha - vařené nebo pečené brambory s osmaženou cibulkou a zeleninovou oblohou.