Recept

Dušené kuřecí maso na indonéský způsob

  • Indonésie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62551

Ingredience

5 ks Cibule
1 ks Kuře
3 polévková lžíce Olej olivový jedlý
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Zázvor celý
4 stroužek Česnek
Směs celého koření
1 kávová lžička Hořčičné semínko
3 ks Hřebíček
4 ks Kardamom
2 kávová lžička Kurkuma
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl česneková
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,153 kcal
Kilojoule 4 826kJ
12% Sacharidy 43 g
96% Tuky 72 g
29% Sodík 576 mg
152% Bílkoviny 86 g

Dušené kuřecí maso na indonéský způsob postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Čerstvý zázvor jemně nastrouháme. Kuře omyjeme, osušíme, stáhneme z kůže a naporcujeme kousky masa bez kostí.

2

Pomeleme koření: 2 lžičky kurkumy, 4ks semena kardamomu, špetku skořice a 3ks hřebíčku pomeleme na mlýnku. Ke koření přimícháme špetku muškátového oříšku, nastrouhaný zázvor a po špetce pepře bílého acayenského. Porce kuřete potřeme olivovým olejem, potřeme pomletým kořením a necháme 10 minut odpočinout.

3

Troubu si předehřejeme na 160°C. Pečící pánev pořádně rozpálíme, pak v ní opečeme zprudka kousky okořeněného masa z každé strany dozlatova (smažíme je přibližně 6-8 minut), přidáme česnek s cibulí a smažíme ještě 2 minuty. Přilejeme 3-4 lžíce horké vody, doložíme hořčičné semínko, porce masa trochu osolíme, promícháme a jakmile se začne maso vařit, pánev zakryjeme poklicí a vložíme ji do středu trouby. Kuřecí maso dusíme v troubě přibližně 40 minut. Během dušení maso 2-3 obrátíme, případně přilijeme 50ml vody.

4

Měkké porce dáme na talíře, polijeme výpekem a hned servírujeme.

Poznámka

Příloha: dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept