Rybí aspik z řasy agar-agar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí aspik z řasy agar-agar
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62590 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 g | Prášek z řasy |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Treska filety |
250 ml | Voda pitná |
150 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 526,7mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 68,3mg |
Vláknina | 91,5mg |
Vitamín A | 3,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Prášek z řasy, Treska filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí aspik z řasy agar-agar postup přípravy receptu:
1 | V hrnci zvolna zahřejeme vodu s vývarem, solí, pepřem a práškem z řasy agar-agar. |
2 | Po 5 minutách zahřívání přidáme do hrnce rybí filety a pod pokličkou vaříme ještě 4 minuty. |
3 | Potom směs promícháme, nalijeme do formy na aspik a pokapeme citronovou šťávou. Necháme vychladnout. |
4 | Vychladlou směs uložíme do chladničky. |
Poznámka
Aspik podáváme s vlažnou omáčkou z rajčatového protlaku.