Recept

Musaka z mletého hovězího masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 62595

Ingredience

2 ks Bobkový list
400 g Brambory
3 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso mleté
300 ml Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Protlak rajčatový sterilovaný
0,3 kávová lžička Sůl
200 ml Víno červené
5 stroužek Česnek
Na lilky
2 ks Lilek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Skořice mletá
2 špetka Sůl
Na bešamel
2 ks Bobkový list
200 ml Mléko plnotučné
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 564kJ
12% Sacharidy 42 g
40% Tuky 30 g
25% Sodík 492 mg
65% Bílkoviny 37 g

Musaka z mletého hovězího masa postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, lilky očistíme a nakrájíme na plátky, řapíky celeru očistíme, opláchneme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek nakrájíme na plátky.

2

Na rozpáleném olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a celer a zarestujeme. Poté vmícháme maso, restujeme za stálého míchání. Na závěr přidáme rajčatový protlak, pár vteřin smažíme, poté přilijeme víno, přidáme bobkové listy a vaříme do odvaření alkoholu. Přilijeme vývar a ragú dusíme, až je maso měkké. Hotové ragú ochutíme solí a pepřem.

3

V mezičase na oleji osmažíme dozlatova z obou stran plátky lilků, odložíme na talíř, osolíme, opepříme a poprášíme skořicí.

4

V hrnci ohřejeme mléko s bobkovými listy. V hlubším kastrolu rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Do vychladlé jíšky zašleháme postupně teplé mléko, dbáme, aby se netvořily hrudky.

5

Do zapékací mísy naskládáme vrstvu plátků brambor, které jsme oloupali a omyli. Přelijeme částí bešamelu, narovnáme část ragú, poklademe částí lilků a postup opakujeme, až vše spotřebujeme(poslední vrstvou je maso přelité bešamelem).

6

Musaku v troubě předehřáté na 160 °C zapékáme zhruba 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept