Křídla z rejnoka s bílou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křídla z rejnoka s bílou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62614 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
30 g | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Ocet vinný s estragonem |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rejnok křídla |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tvaroh měkký bez tuku |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 295,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Kapary sterilované, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet vinný s estragonem, Rejnok křídla, Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Křídla z rejnoka s bílou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Křídla z rejnoka pošírujeme těsně pod bodem varu ve vodě se lžící octa a bobkovým listem 8-10 minut. |
2 | V pánvi zvolna osmahneme nasekanou šalotku s trochou vinného octa, solí a pepřem. Když začně šalotka zlátnout, stáhneme plamen a přidáme kapary a tvaroh. Omáčku mícháme a příliš ji nezahříváme. |
3 | Křídla rajenoka zbavená kůže podáváme přelitá omáčkou. |