Restovaná krůtí prsa s játry a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restovaná krůtí prsa s játry a sýrem
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62620 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Restovaná játra | |
---|---|
2 ks | Cibule |
400 g | Játra krůtí |
2 špetka | Sůl |
Restovaná krůtí prsa | |
600 g | Krůtí prsa |
4 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 špetka | Pepř bílý |
4 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 460,5mg |
Draslík | 804,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 73g |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Niva (Rokfór), Cibule, Játra krůtí, Sůl, Krůtí prsa, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restovaná krůtí prsa s játry a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená krůtí játra nakrájíme na nudličky. Očištěné cibule rozkrojíme na poloviny a nakrájíme je na tenké plátky. |
2 | Omytá a osušená krůtí prsa rozřízneme na plátky vysoké 1 cm. Zlehka je rozklepeme mezi potravinářskou fólií. Poté je posypeme čerstvě pomletým pepřem. V pánvi rozpálíme olej a krůtí prsa orestujeme dozlatova z každé strany po 3 minutách. Pak je osolíme, položíme na každý plátek lžičku másla a jakmile se máslo vsákne do masa, vyjmeme je z výpeku, odložíme do předehřáté mísy a uchováme teplé. Na tom samém výpeku, za stálého míchání, orestujeme dozlatova cibuli s nakrájenými játry. Játra pak osolíme. |
3 | Na talíře položíme krůtí plátky, doprostřed navršíme kopeček jater s cibulí, překryjeme je ozdobně ukrojeným plátkem plísňového sýru a hned servírujeme. |
Poznámka
Příloha: pečené brambory nebo hranolky + obloha z čerstvé zeleniny.