Paštika z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z tuňáka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62626 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 balení | Tuňák kousky ve vlastní šťávě |
3 polévková lžíce | Tvaroh měkký bez tuku |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 84,1mg |
Vláknina | 783,5mg |
Vitamín A | 297,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tuňák kousky ve vlastní šťávě, Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Jednu a půl konzervy tuňáka ve vlastní šťávě rozmixujmeme, zbylé maso dáme stranou. |
2 | K rozmixovanému masu přidáme tvaroh, vejce, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Přidáme zbylé nerozmixované maso a vmícháme kapary. |
3 | Směs přendáme do formy na chlebíček vyložené pečicím papírem. |
4 | Paštiku pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 45-50 minut. |