Bramboráky plněné kysaným zelím a uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráky plněné kysaným zelím a uzeným masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62656 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1,1 kg | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
1,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
15 g | Mouka polohrubá |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
---|---|
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
3 špetka | Pepř černý mletý |
650 g | Uzené maso vařené |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 185,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,0mg |
Vitamín E | 10,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín drcený, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Cibule, Cukr krupice, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboráky plněné kysaným zelím a uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. V pánvi na oleji osmažíme téměř dozlatova cibuli, přidáme k ní pokrájené maso, promícháme a společně smažíme 1 minutu, pak přidáme kysané zelí, podle chuti cukr, čerstvě pomletý pepř a mícháme do doby, až se zelí důkladně prohřeje. |
2 | Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Očištěné stroužky česneku prolisujeme a přidáme k bramborám. Ještě přidáme celé vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, hladkou a polohrubou mouku s 2 špetkami kypřícího prášku. Brambory se všemi přísadami pořádně vymícháme. Těsto by mělo být polohusté. |
3 | V pánvi rozpálíme olej - dno budeme pouze olejem potírat vždy, když budeme péct jednotlivý bramborák. Tak bramboráky nebudou velmi mastné. Naběračkou nabereme bramborové těsto, dáme ho na střed pánve, rozetřeme na placku silnou asi 5mm. Bramboráky pečeme z každé strany dozlatova, až zlatohněda (pečení trvá přibližně 2 minuty z každé strany, záleží na správném rozpálení pánve). Usmažené bramboráky uchováme teplé. |
4 | Na každý bramborák dáme kopeček zelné náplně, pak bramborák přeložíme. Na 4 talíře dáme po 2ks bramboráků a hned servírujeme. |
Poznámka
Na jednu porci počítáme 2kusy plněných bramboráků.