Francouzská cibulová polévka 1 - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská cibulová polévka 1
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62674 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
40 g | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
2 ks | Cibule |
10 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Gouda 45% |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 38,7mg |
Draslík | 546,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 171,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Gouda 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská cibulová polévka 1 postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 250 °C (plyn stupeň 4-5, horkovzdušná trouba 200 °C). Oloupanou cibuli a česnek rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které dusíme v teflonové pánvi na rozpáleném oleji až zesklovatí. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. |
2 | Během vaření opečeme 2 krajíce celozrnného chleba dozlatova a rozkrájíme je na hrubé kostky.¨ |
3 | Omytou a okapanou petrželovou nať nasekáme najemno. Polévku dochutíme trochou soli a pepřem, naplníme dva žáruvzdorné polévkové šálky. Kostky opečeného chleba rozdělíme na poloviny a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. |
4 | V troubě zapékáme přibližně 10 minut. |
5 | Servírujeme posypané petrželí. |