Kuřecí gulášek na slovenský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí gulášek na slovenský způsob
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62685 |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
1 hrst | Hříbky sušené |
3 polévková lžíce | kečup jemný Hellmann´s |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
600 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
3 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Příloha | |
---|---|
4 plátek | Chléb celozrnný pšeničný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 677,5mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,6mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Chléb celozrnný pšeničný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hříbky sušené, kečup jemný Hellmann´s nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí gulášek na slovenský způsob postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené kuřecí maso pokrájíme na kostky. Sušené hříbky dáme do misky, zalijeme je studenou vodou a necháme je namočené minimálně 15 minut. Oloupané cibule nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, ponoříme na 30 sekund do misky s horkou vodou, pak je opláchneme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Omyté papriky a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek i žeber. Papriky pokrájíme na proužky, chilli papričku posekáme nadrobno. |
2 | V kastrólu na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme k ní kousky masa a za stálého míchání je smažíme do doby, až se začne z masa šťáva redukovat. Poté maso posypeme solí, pepřem, sladkou paprikou, drceným kmínem a posekanou chilli papričkou. Maso promícháme, přilijeme vývar, přidáme scezené houby a pod poklicí dusíme 20 minut. Pak přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 15 minut. Podle chuti přimícháme 2-3 lžíce sladkého kečupu, guláš dosolíme a vaříme ještě 5-7 minut. |
3 | Ke guláši s kuřecím masem podáváme čerstvý chléb. |