Baskické kuře II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baskické kuře II
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62749 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
1200 g | Kuře |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1000 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Baskické kuře II postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kuře naporcujeme a maso zvolna orestujeme dozlatova v kastrolu s nepřilnavým povrchem lehce potřeném olejem. |
2 | Přidáme spařená, oloupaná rajčat zbavená zrníček, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, očištěné, na kostky nakrájené papriky, nasekaný česnek a svazek bylinek. Osolíme, opepříme a pod pokličkou velmi zvolna vaříme asi 60 minut. |
Poznámka
Můžeme použít i sušené bylinky.