Recept

Vepřové koleno pečené na černém pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62774

Ingredience

500 ml Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
Vařené koleno
2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
6 ks Nové koření celé
6 ks Pepř černý celý
1,5 polévková lžíce Sůl
1 kg Vepřové koleno
3 l Voda pitná
Marináda
1 kávová lžička Kmín mletý
1 polévková lžíce Majoránka
4 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
1 kávová lžička Paprika pálivá mletá
2 kávová lžička Paprika sladká mletá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
9 stroužek Česnek
Příloha
3 polévková lžíce Hořčice Dijonská
3 polévková lžíce Křen
6 plátek Pšenično žitný chleba

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,240 kcal
Kilojoule 5 187kJ
5% Sacharidy 20 g
130% Tuky 98 g
70% Sodík 1 g
110% Bílkoviny 62 g

Vepřové koleno pečené na černém pivu postup přípravy receptu:

1

Očištěné vepřové koleno vložíme do hrnce, zalejeme ho vodou, přidáme k němu očištěnou cibuli i s vrchní slupkou (aby se nerozvařila), bobkové listy, celý pepř, nové koření a sůl. Koleno budeme pod poklicí pomalu vařit do poloměkka minimálně 45 minut.

2

Troubu si předehřejeme na 200°C. Očistíme stroužky česneku a připravíme si marinádu na potírání: do misky dáme utřený česnek se solí, přidáme olej, pepř, sladkou a pálivou papriku, mletý kmín a sušenou majoránku, kterou v prstech hodně rozemneme. Marinádu dobře promícháme.

3

Polouvařené koleno dáme do pekáče, ostrým nožem do kůže i masa uděláme více zářezů, hlubokých 2-3 mm do tvaru čtverečků (přibližně 2x2cm). Celé koleno důkladně potřeme marinádou a dáme péct. Během pečení koleno potíráme zbylou marinádou a otáčíme ho. Po 30 minutách koleno polijeme pivem a pečeme do zlatohněda, přibližně dalších 20-25 minut. Během té doby koleno poléváme výpekem z piva. Teplé koleno naporcujeme a podáváme s čerstvým chlebem, hořčicí a nastrouhaným křenem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept