Jednoduchý recept

Filé z platýze se žampióny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 62802

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
10 g Cukr krupice
300 g Mrkev kořen
10 g Máslo čerstvé
15 g Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
260 g Platýz - filety
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vývar zeleninový
30 g Zakysaná smetana
200 g Žampion zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 153kJ
5% Sacharidy 18 g
12% Tuky 9 g
26% Sodík 515 mg
48% Bílkoviny 27 g

Filé z platýze se žampióny postup přípravy receptu:

1

Porce filé z platýze potřeme solí, pepřem a citronovou šťávou a necháme uležet.

2

Omyjeme a očistíme mrkev a žampióny, pokrájíme nadrobno nebo na tenké plátky.

3

Máslo rozehřejeme na teflonové pánvi, přidáme mrkev, dvě lžičky cukru a orestujeme za stálého míchání. Granulovaným zeleninovým vývarem a nahrubo mletým pepřem okořeníme. Na zeleninový základ vložíme filé a žampióny a zakryté vaříme při mírné teplotě 4 až 6 minut. Pak filé vyjmeme a dáme nakrátko do tepla. Kyselou smetanou přelijeme zeleninu a zasypeme omytými a najemno nasekanými bylinkami. Před podáváním můžeme ještě dochutit.

Poznámka

Filé z platýze není drahé a zamrazené lze koupit téměř ve všech obchodech.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept