Zapékané lilky s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané lilky s bylinkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62834 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Lilek |
200 ml | Mléko odtučněné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Tymián čerstvý |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 43g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 131,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Muškátový oříšek, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko odtučněné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané lilky s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané lilky nakrájíme na silné plátky, rozložíme do cedníku a posypeme solí. Necháme 30 minut odpočinout, aby lilky pustily vodu. |
2 | Plátky potom osušíme ubrouskem a 5 minut povaříme. |
3 | V misce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. Přilijeme odtučněné mléko, okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, snítkami tymiánu a rozmarýnu. |
4 | Do zapékací mísy rozložíme plátky lilků a zalijeme je vaječnou směsí. |
5 | Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 30 minut. |