Mangold s tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangold s tofu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62923 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
500 g | Mangold |
1 kávová lžička | Máta |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
240 g | Sýr sójový - Tofu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 17g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,6mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Mangold, Máta, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mangold s tofu postup přípravy receptu:
1 | Mangold a čerstvý špenát propláchneme a po okapání nakrájíme. |
2 | Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme dozlatova na pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidáme mangold se špenátem a pod pokličkou podusíme 10 minut. |
3 | Tofu nakrájíme na kostičky a vsypeme do pánve. Přidáme sójovou omáčku a vše 5 minut zvolna restujeme. Osolíme, opepříme a restujeme ještě 5 minut. |
4 | Pokrm podáváme teplý, posypaný nasekanou mátou. |