Čerstvý pokrm z bílého zelí a mrkve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvý pokrm z bílého zelí a mrkve
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62958 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
140 g | Bílé zelí |
150 g | Jogurt nízkotučný |
1 kávová lžička | Kerblík |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 499,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 252,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt nízkotučný, Kerblík, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bílé zelí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvý pokrm z bílého zelí a mrkve postup přípravy receptu:
1 | Vymícháme dressing z přírodního jogurtu (1,5% tuku v sušině), octa, soli a pepře. |
2 | Omyjeme bílé zelí, najemno nastrouháme a promícháme s trochou soli. Necháme asi 15 minut uležet. Mezitím omyjeme, očistíme a nahrubo nastrouháme mrkev.Po uležení smícháme zelí s mrkví, přidáme dressing a ještě jednou řádně promícháme. Ozdobíme listy čerstvého kerblíku. |