Recept

Hráškovo-smetanový krém s vepřovou šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63091

Ingredience

1 polévková lžíce Petržel kudrnka
550 g dušená šunka výběrová 85%masa
Krémová polévka
1 ks Cibule
200 g Hrášek mražený
1 kávová lžička Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
0,3 kávová lžička Sůl
2 špetka Vegeta
400 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 997kJ
7% Sacharidy 26 g
26% Tuky 20 g
11% Sodík 216 mg
90% Bílkoviny 51 g

Hráškovo-smetanový krém s vepřovou šunkou postup přípravy receptu:

1

Omytou petrželku pokrájíme nadrobno. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme na plátky.

2

V kastrólku na rozehřátém másle zpěníme za stálého míchání cibuli s česnekem. Pak ji zalijeme 350 ml horké vody. Jakmile se začne voda vařit, vložíme do ní promytý mražený hrášek a uvaříme ho doměkka. Vaříme 10-12 minut. Ochutíme ho solí, bílým pepřem. Z uvařeného hrášku odebereme 4 lžíce a odložíme stranou.

3

Tyčovým mixérem ostatní hrášek i s vodou rozmixujeme dohladka, pak přimícháme smetanu, přidáme na kostičky pokrájenou šunku, přivedeme polévku téměř k varu a podle chuti ji dosolíme. Pak polévku odstavíme z plotny.

4

Na talíře nalejeme horký hráškový krém, přidáme do něj po 2 lžicích uvařený hrášek, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept