Zapečená francouzská zelenina s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená francouzská zelenina s kuřecím masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63180 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na vytření mísy | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
200 g | Drůbeží maso pečené |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
1,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Zálivka | |
2 špetka | Pepř bílý |
100 ml | Smetana 6% (do kávy) |
2 špetka | Sůl bylinková |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
2 špetka | Zázvor mletý |
Zapečená francouzská zelenina s kuřecím masem | |
250 g | Zeleninová směs francouzská - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 222,7mg |
Draslík | 604,4mg |
Vláknina | 748,2mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Pepř bílý, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso pečené, Petržel kudrnka, Smetana 6% (do kávy), Sůl bylinková, Sýr Eidam cihla 30%, Zeleninová směs francouzská - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená francouzská zelenina s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 190°C. Očištěnou cibuli šalotku a stroužek česneku pokrájíme nadrobno. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno. Kuřecí pečené maso pomeleme na masovém strojku, v míse ho promícháme s cibulkou, česnekem, solí a pepřem a petrželkou. |
2 | Zapékací mísu si vytřeme olejem. Na dno rozložíme 1/2 mražené francouzské zeleninové směsi. Na ni dáme pomleté kuřecí maso, na maso rozložíme 2/2 zeleninové směsi. |
3 | Do misky dáme smetanu ligt, vejce, nastrouhaný sýr, bylinkovou sůl, pepř a 1-2 špetky zázvoru. Směs dobře promícháme, přelijeme zeleninu a dáme ji do vyhřáté trouby péct. Pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut. |