Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6328

Ingredience

10 ks Ančovičky konzervované
1 hrst Bazalka
1 polévková lžíce Kapary sterilované
3 polévková lžíce Olej olivový
140 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
450 g Rajčata
1 hrst Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
400 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 102kJ
15% Sacharidy 55 g
21% Tuky 16 g
167% Sodík 3 g
60% Bílkoviny 34 g

Špagety alla puttanesca postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Rajčata omyjeme, nařízneme slupku, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou a oloupeme. Poté nakrájíme na kostičky.

3

V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nasekaný česnek, snížíme teplotu, přidáme ančovičky a vařečkou je rozmělníme.

4

Přimícháme nakrájené olivy, kapary a rajčata. Ochutíme solí, pepřem a cca půl hodiny podusíme. Občas promícháme.

5

Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept