Jednoduchý recept

Zelňačka s fazolemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63339

Ingredience

2 ks Bobkový list
200 g Cibule
500 g Fazole červené
350 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín celý
100 g Máslo čerstvé
5 ks Nové koření celé
0,3 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Pohanková mouka hladká
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
1 l Vývar slepičí
750 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 397kJ
15% Sacharidy 54 g
44% Tuky 33 g
25% Sodík 501 mg
36% Bílkoviny 20 g

Zelňačka s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Fazole přes noc namočíme do 1,5 l vody, poté slijeme a v 1, 5 l vody uvaříme doměkka.

2

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Zelí vyjmeme z nálevu a překrájíme (nálev odložíme).

3

Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme koření, zaprášíme moukou a necháme zezlátnout. Poté rozředíme vývarem a přivedeme do varu. Přidáme zelí, scezené fazole, houby, sůl a asi 30 minut vaříme.

4

Na závěr přilijeme nálev ze zelí, smetanu, znovu přivedeme k varu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept