Brněnský řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brněnský řízek
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63480 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprika sterilovaná |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | šunka kuřecí prsní |
3 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 290,5mg |
Draslík | 778,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 492,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,4mg |
Vitamín E | 10,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Paprika sterilovaná, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny šunka kuřecí prsní nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brněnský řízek postup přípravy receptu:
1 | Dvě vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí je oloupeme. |
2 | Vepřovou plec nakrájíme na čtyři řízky, které rozklepeme na co největší plát, osolíme a opepříme. |
3 | Vejce, šunku a kapii nakrájíme co nejjemněji a rozdělíme je na řízky. |
4 | Řízky přeložíme, okraje rozklepeme, aby se nerozlepily a obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka. |
5 | Smažíme na oleji dozlatova. |
Poznámka
Voda na vaření vajec - podle potřeby. Podáváme s bramborem - vařeným, kaší, šťouchaným...