Cizrnový salát se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnový salát se žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63558 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
30 g | Cibule |
30 g | Cizrna |
1 špetka | Kmín mletý |
5 g | Olej rostlinný |
150 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Rajčata |
30 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
40 g | Šunka krůtí |
300 ml | Voda pitná |
180 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 288,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 140,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cizrna, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Šunka krůtí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrnový salát se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Předem namočenou cizrnu uvaříme v téže vodě doměkka. |
2 | Očištěné papriky nakrájíme na proužky, žampiony nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. |
3 | V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme na nudličky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou šunku, žampiony a papriky. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme doměkka. |
4 | Po chvíli přidáme na kostky nakrájená rajčata a nakonec vmícháme vařenou cizrnu. Vše už jen prohřejeme. |
5 | Při podávání pokrm ozdobíme listy hlávkového salátu. |